Home

Pagina van Alex

Belevenissen van jou

Gedichten

HEEL GEVOELIGE KINDEREN
Steeds vaker krijgen kinderen problemen. Vaak weten ze zelf niet precies wat er aan de hand is ; ze hebben huilbuien en voelen zich eenzaam.
Heb jij daar ook last van?
Of heb je een kind dat overgevoelig reageert?
Laat het ons weten. Misschien kunnen wij helpen, of kunnen jullie elkaar helpen!
 

Hoi, dit is een pagina voor jullie!

We hebben gemerkt, dat veel kinderen meer zien en meer horen dan hun ouders of vriendjes en vriendinnetjes.

Misschien is dat bij jou ook zo!

Heb jij je ouders wel eens verteld,  dat je iets zag of hoorde, en merkte je toen dat ze niet begrepen waar je het over had?

Of heb jij wel eens iets gezien, gehoord of meegemaakt, dat je niet aan je ouders durfde te vertellen? Omdat je wist, dat ze je niet zouden geloven?

Wij weten dat er hele bijzondere dingen kunnen gebeuren. En jij weet heus wel, wanneer je iets verzint, of naspeelt, en wanneer het echt gebeurt!

Veel kinderen hebben allerlei "fantastische" ervaringen tot ze een jaar of acht zijn. Daarna neemt het vaak af (maar niet altijd!). Waarom? Omdat ze merken dat het "niet normaal" is, wat ze waarnemen!

Als je wilt, kan je hier vertellen wat je hebt meegemaakt.  Je kunt eerst lezen wat onze eigen kinderen hebben beleefd.

(Voor de ouders : als jouw kind met een verhaal kwam, dat jij ongegrijpelijk vond, mag je hier natuurlijk ook om onze reactie vragen.)

 

top

top

"Ik heb een dochtertje van drie jaar. Sinds ze kan praten trekt ze zich af en toe terug en zegt tegen mij : even met mijn andere mama praten hoor.

Oma paste eens op en maakte de ervaring mee dat mijn dochtertje binnen kwam en tegen oma zei : zie je, nu ben ik met mijn andere mama.

Oma reageerde met je hebt toch maar een mama en die is zo thuis, waarop mijn dochtertje antwoordde : nee hoor, ik heb nog een andere mama.

Mijn vraag is : wat kan hier aan de hand zijn? Hoe kan ik hiermee omgaan?"

        Anoniem

Antwoord : Tot ze een jaar of acht zijn, kunnen de meeste kinderen meer waarnemen dan hun ouders. Jouw dochtertje ziet haar moeder uit een vorig leven die vaak bij haar is om haar te steunen, en ze vindt dit de normaalste zaak van de wereld. Als ze groter wordt gaat ze onderscheid maken en zal haar andere mama langzaam verdwijnen. De herinnering aan dat vorige leven en die mama zal vervagen en meestal geheel verwdijnen. Het beste is om er niet op te reageren en je dochtertje gewoon haar gang te laten gaan. Als je er over gaat vragen kan je kind zich ongemakkelijk voelen bij iets dat voor haar heel natuurlijk is. Dan gaat ze er misschien stiekum over doen. Als ze er iets over zegt geef dan een eerlijk antwoord, maar zeg niet tegen haar dat ze niemand ziet, dat ze fantaseert of zelfs liegt, want daar kwets je haar onnodig mee. Als moeder vind je het misschien niet leuk of zelfs kwetsend dat je kind ook nog moeders uit andere levens kan hebben, maar dat ligt niet aan je  kind! Accepteer zulke gevoelens als je die hebt, en wentel ze niet af op je kind. Jij hebt in dit leven van jouw dochter de enige echte verantwoording voor haar!