Home

Reinigen/Beschermen

Loslaten gevoelens

Innerlijke Gids

Visualisatie om je beter te aarden
 

Ga nu met je gedachten een kleine 30 centimeter onder je voeten, en open daar de deur naar je landschap, loop ontspannen door je landschap en let er op hoe het er uitziet. Hoe zijn de kleuren?  Hoe ziet jou levensboom eruit? Loop net zo lang door totdat je bij een grot uitkomt.

Voor de grot zie jij een dier staan die jou grot beschermd. Verwelkom hem en ga dan de grot binnen. Binnen in de grot zie je allemaal kleine deurtjes. Achter elk deurtje zit een energie die jij op dit moment het beste kan gebruiken, bv  inzicht, liefde, kracht, kijk gewoon wat er in je gedachten opkomt  en open een deurtje, en laat de energie je helemaal vullen. Als je klaar bent in de grot, loop je weer naar buiten, je neemt afscheid, van degene die je grot beschermd

en loop terug door het landschap. Kijk of er dingen veranderd zijn. Ga door de deur en sluit hem achter je. Je ziet nu een rood koord, ga langs dat koord verder naar beneden tot je weer een deur ziet.

 Open deze deur. En je voelt dat je met je voeten in het zand loopt. Boven je zie je de zon helder schijnen. Let op de wolken, hoe zien die er uit?  Als je doorloopt door het zand kom je uit bij een groot water. In de verte zie je dolfijnen zwemmen.

Kleed je uit en loop het water in. Let op hoe het water aanvoelt. Eenmaal in het water zie je de dolfijnen naar je toekomen.

Ze zijn zo dichtbij dat je ze aan kan raken. Kijk eens of je samen met hun mee kan zwemmen, Voel de eenheid en de vrolijkheid van de dolfijnen, en laat dit gevoel door je heen stromen. Laat alle spanningen in het water van je afstromen. Als het voor jou genoeg is ga je het water uit en laat je jezelf in de zon drogen, Laat de warmte van de zon door heel je lichaam gaan.

Hierna trek jij je kleren weer aan en loop terug naar de deur, sluit hem achter je  en ga met het rode koord verder naar beneden.

 Open de volgende deur en stap er naar binnen, Je bent nu in je lichtstad aangekomen. Kijk eens om je heen hoe jou gebouwen eruit zien. Hoe zijn de straten. Kijk als er doffe of donkere plekken zijn of je ze schoon kan maken, en vraag daarbij de zon om hulp. Loop steeds verder door je eigen stad totdat je bij een kasteel uitkom. Ga de poort van het kasteel binnen en loop door het kasteel, kijk in alle kamers, en kijk ook of er soms sluiers hangen die je weg kan halen. Loop net zolang door totdat je helemaal boven in het kasteel ben en over je stad uit kan kijken. Geniet van het uitzicht en verander eraan wat je niet bevalt.

Loop hierna weer naar beneden, ga het kasteel uit en loop door je stad terug naar de deur en sluit hem achter je. Let daarbij op of er dingen veranderd zijn in je stad.

 Ga verder met de rode draad naar beneden tot de volgende deur. Weer kom je bij een groot water uit. In het water zie je een grote walvis liggen. Ga naar hem toe en vraag hem of hij je kan helpen met je allergrootste vraag van dit moment. Je zult zien dat je door zijn bek naar binnen kan gaan. Loop door totdat je in het midden ben uitgekomen. Om je heen zie je talloze boeken staan. In de boeken staan antwoorden op alle vragen. Vraag aan de walvis of je het boek met de antwoorden van hem mag lenen. Ga samen met het boek dan weer terug, Loop de deur weer uit en sluit hem achter je  en ga via de rode draad het laatste stuk naar beneden.

 Als je deze deur geopend heb, ben je beland in het HART van Moeder Aarde. Rechts van je zie een violette vlam.

Stap in de vlam en laat de vlam je reinigen. Als je jezelf gereinigd heb stap je uit de vlam en loop je naar de wand.

Ga lekker tegen de wand aan staan en laat je volstromen met de energie van Moeder Aarde. Als je jezelf  helemaal opgevuld voel, loop je verder totdat je bij een grote rots uitkomt. Ga hier lekker tegen aan zitten, en kijk eens op je heen.  Krijg je het gevoel dat er iemand aanwezig is? Als dat zo is vraag dan of degene zich kenbaar wil maken aan jou. Kijk of die persoon, of dier je iets te vertellen heeft of dat ze iets aan je wilt geven. Neem hiernaar afscheid van degene en loop terug naar de deur.

Bedank Moeder Aarde en sluit de deur achter je. Ga nu langs het rode koord weer helemaal terug naar boven.

Open nu langzaam je ogen en beweeg je lichaam. Blijf nog even rustig liggen.