Home

Reinigen/Beschermen

Loslaten gevoelens

Aarden

Visualisatie om je eigen innerlijke gids te leren kennen

Ga rustig liggen of zitten op een plaats waar je niet gestoord kan worden. En probeer met je ademhaling eerst tot ontspanning te komen. Laat hierbij alle gedachten die in je opkomen plaats nemen op een witte wolk. Zogauw je merkt dat het rustig in je wordt daal je met je gedachten af naar je hart.

Eenmaal daar aangekomen open je de deur in je hart en loop je je landschap binnen. Hoe ziet het er uit. Is het er licht, of juist donker?. Hoe voelt het voor je, rustig en warm, of juist angstig en koud. Als het donker is vraag dan de zon of hij meer warmte en licht wil geven, lukt dit niet, ga dan terug en stop met de visualisatie, probeer het een andere keer dan weer.

Als je je prettig voelt in het landschap, loop je op je gemak verder. Let op de dingen die je tegenkomt op je weg. Wat hebben ze voor betekenis voor je?. Langzaam aan zie je aan je rechterkant water verschijnen. Let ook op hoe het water er uit ziet.
Je gaat aan het water zitten, en kijkt over het water heen. In de verte zie je een boot verschijnen die steeds dichterbij komt.
Totdat hij zo dichtbij is dat je iemand op de boot kan zien staan. Wat voel je hierbij. Voelt het prettig of juist niet.

Degene op de boot steekt zijn hand naar je uit, en jij mag beslissen of je met hem/haar meegaat. Durf je de reis niet aan, bedank dan en keer terug. Neem anders plaats in de boot. Langzaam vaart de boot door het water. Om je heen zie je de omgeving veranderen. Samen met degene met wie je op de boot bent, kijk je ernaar, en kun je de vragen stellen die je al zo lang wilt stellen. Neem lekker de tijd hiervoor.

Na een poosje legt de boot weer aan bij het punt waar je vertrokken bent. Het is tijd om afscheid te nemen van de persoon die bij je was. Bedank hem of haar, en vergeet niet dat je steeds terug kan keren, om samen een nieuw stuk te ontdekken.

Langzaam loop je door je landschap terug naar de deur, vergeet niet om je heen te kijken. Zijn er dingen veranderd in je landschap, hoe voel je jezelf nu. Langzaam trek je de deur achter je dicht. Doe je ogen open en kom langzaam weer terug naar de plaats waar je lag of zat.

Veel liefs gerda